PERSBERICHT: Nieuwe online woonboulevard legt nadruk op het visuele

Posted on 03 Nov 2015

EINDHOVEN - Wie de drukte van de Dutch Design Week voortaan wilt ontwijken kan vanaf nu terecht op DesignStart, een online meubelboulevard met meer dan 100,000 woonartikelen.

De nieuw ontwikkelde website heeft een responsive design en is gericht op 'customer experience', wat een betere winkelervaring moet bieden. De nieuwe winkelstraat benadrukt de visuele ervaring van online meubels shoppen, en wil het proces van het begin tot het einde stroomlijnen. De site speelt in op enkele trends binnen ecommerce. Zo laten bezoekers zich steeds meer leiden door afbeeldingen, en minder door de begeleidende teksten.

Tijdens het testen is gebleken dat bezoekers bijna tweemaal zoveel tijd doorbrengen op de nieuwe site, en dat de conversie met 23% is gestegen. "Bezoekers gebruiken DesignStart nu duidelijk meer als een orientatiekanaal dan voorheen, " aldus oprichter Paul Vranken, "ook de interacties met social media zoals Facebook en Pinterest zijn toegenomen, al kunnen we nog moeilijk zeggen hoeveel precies.".

De online home en living markt is relatief jong, maar maakt de laatste jaren een enorme groeispurt door. "In een branche waar het product zien en voelen nog steeds belangrijk is, maar niet altijd mogelijk, probeert DesignStart de twijfel weg te nemen met duidelijke productfoto's en duidelijke communicatie van voorwaarden zoals garantie en retourrecht.".

Een steeds groter aandeel bezoekers komt meerdere malen naar de site terug. Responsive design zorgt voor een naadloze shopping experience, omdat bezoekers ook steeds vaker met verschillende devices de site bezoeken. Bovendien zijn de navigatie en filters verbeterd, zodat gebruikers makkelijk en sneller de producten kunnen vinden die bij ze passen.

Het nieuwe ontwerp is simpel, clean en intuitief. De productpagina's hebben grote, hoge kwaliteit productfoto's. Paul: "We wilden terug naar de basis van wat een woonwinkel biedt, en dat begint met verliefd worden op een product.".

meer informatie: www.designstart.nl